Објавена е Играта за Наследство на Roblox King

Играта Roblox King Legacy објавена на 26 јануари 2023 година

  • Играта е базирана на популарното аниме One Piece.
  • Се предвидува дека цените ќе пораснат за повеќе од 30%.

Roblox Corporation (NYSE: RBLX) е технолошки гигант кој управува со платформа за човечко искуство, платформата Roblox. Со датум на 26 јануари, гигантот го лансираше Roblox King Legacy, искуство што може да се игра во Roblox кој е преименуван од King Piece во King Legacy. 

Играта е базирана на популарната аниме франшиза One piece/manga. Преименувањето е направено за да се избегнат проблеми со авторските права. Играта ја доловува вистинската суштина на One Piece и содржи многу различни ликови од франшизата и оружје. Исто така, има Devil Fruits во играта со кои играчот може да комуницира додека игра.

Како дел од играта, Роблоксијците се предизвикани да станат елитни борци како маринци или пирати. Играта бара од играчот да ја има најдобрата борбена опрема и моќите на Devil Fruit за да постигне тешки задачи. Новите играчи може да имаат рана предност во играта со откупување на активните кодови.

Нови партнерства 

Роблокс и модните брендови се неразделни со годони. Компанијата неодамна објави соработка со шведскиот моден бренд H&M (OTC: HNNMY) за да открие извонредно искуство со игри на платформата.

Во минатото, платформата за игри се ракуваше со брендови како Вилијамс-Сонома (NYSE: WSM), компанија за мебел за кујни, Меѓународната асоцијација на фудбалска федерација (ФИФА) и Sony Entertainment Music по концертот на Лил Нас Х. Го откри Гучи Гарден како настан со ограничено време, дозволувајќи им на играчите да купуваат ставки во играта за нивните аватари.

Анализа на цената на акциите на RBLX

Цените на акциите на RBLX се движеа, формирајќи паралелен канал што паѓа, при што тековното дејство на цените се случува во близина на горниот опсег. Обемот беше рамномерен со подеднакво учество и купувачите и продавачите. 20-EMA лежи под сегашната цена од 35,63 долари. Ако цените успешно се одржат над каналот, може да се воспостави висок ритам кој достигнува близу 55,56 долари. 

RSI се движи настрана во опсегот од 60 за да ги отслика цените од купувачот. Компанијата има негативен однос P/E од 27,58, додека индустријата има сооднос од 42,53. Ова покажува дека компанијата е потценета и може да се здобие со слава во иднина. Бидејќи се потценети, другите значајни соодноси се исто така негативни, но гледајќи го развојот, може да премине во позитивен. 

Заклучок

Конгломератот за игри, Roblox Corporation, покажува знаци на иден раст. Случувањата и сојузите ќе му користат на технолошкиот гигант на долг рок. Новото издание сигурно ќе влијае на цените на акциите на RBLX порано или подоцна и ќе ги натера да се зголемат. Имателот мора да го бара пробивањето за да профитира од напливот.

Технички нивоа

Нивоа на поддршка: 25,85 долари и 21,87 долари

Нивоа на отпор: 46,24 долари и 55,56 долари

Одрекување

Ставовите и мислењата наведени од авторот, или кои било луѓе именувани во овој напис, се само за информативни цели и тие не воспоставуваат финансиски, инвестициски или други совети. Инвестирањето или тргувањето со крипто средства доаѓа со ризик од финансиска загуба.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.