Октомври – Дали Крипто Пазарот ќе Капитулира

Крипто Капитулација – 2018 та се Повторува

Октомври традиционално е често многу лош месец за берзите, со неколку големи падови забележани во изминатите неколку децении. Дали тоа ќе се случи повторно овој месец и дали крипто пазарот ќе капитулира?

Несомнено е фактот дека берзите и крипто пазарите се во голема корелација оваа година. И двете се во тесна положба од почетокот на годината, иако понестабилниот пазар на дигитални средства доби поголем удар од технолошките акции. Месецот октомври доживеа катастрофални падови на берзите во 1987, 1990, 1997, 2008, а посебена година за паметење е 2018та година, што резултираше со генерациски падови.

На 16 октомври, Недела, извршниот директор на Global Macro Investor, Раул Пал, ги истакна овие претходни падови на пазарот со мрачно предвидување дека овој месец може да се случи истото.

Подготвен за да се сруши

Економскиот експерт ја анализираше целосната ситуација, заклучувајќи дека 2022 година може да биде уште еден црвен октомври :

„Октомври секогаш е застрашувачки месец за пазарите, особено ако сме во средина на рецесија (голема веројатност). Типичната есен во октомвриска несреќа се игра и овој пат…“

Мрачните факти и бројки продолжија да се појавуваат, бидејќи Пал истакна дека овој таканаречен мечкин пазар е најголемото уништување на крипто богатството во историјата во однос на американските долари, што доведе до екстремни нивоа на сентименталност кај повеќе крипто корисници.

Вкупната пазарна капитализација на крипто осцилира околу нивото од 1 трилион долари од средината на јуни, но голема е веројатноста за историска загуба која тивко и нечујно демне во аголот.

Со чувството на дното, надолу веројатно ќе биде следната насока за крипто-пазарите, особено ако има пад на акциите овој месец. Индексот на страв и алчност на Bitcoin моментално е на 20 „екстременo ниво на страв“ започнувајки на средината на месец Август.

Досаден крипто пазар

Последниот капитулантски настан , исто како оној што се случи во ноември 2018 година, може да се повтори со тоа што ќе отфрли дополнителни 25% или повеќе од цените.

Денес, Октомври, 17, 2022 година, Крипто пазарот е во мирување со вкупна капитализација на околу 960 милијарди долари. Отпорот на Bitcoin беше силен на 19.500 долари, а Ethereum не успеа да направи зголемување на цената која во моментов изнесува 1.300 долари.

Согледувајки ги сите збиднувања и настани, крипто пазарот навистина стои пред уште една финансиска капитулација.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.