Пад На Цената на Тера – Дали LUNA Bull Run го Доживува Својот Колапс?

LUNA како дел од мрежата на ТERA, забележа огромен пораст минатата недела. Додека вредноста на токенот значително се акумулираше, ненадејно му дојде и крајот. Ова резултираше со намалување на нејзината цена за повеќе од 30% од неодамнешното високо ниво. 

Минатата седмица, Петок 9 септември 2022 година, LUNA се тргуваше за околу 6,72 американски долари. Додека вчера и денс се тргува по 4,54 УСД, што укажува на пад од над 32%. Цената на LUNA во петокот беше највисока од 1 јуни 2022 година. 

Имајки го предвид само падот, ова може да се гледа како забележителна сума, меѓутоа, LUNA сè уште одржува високо ниво од повеќе од 133% од неговата вредност минатата недела. Ова е доста значајно со оглед на тоа дека цената на крипто валутата беше околу 2 американски долари. 

Освен ова, другите крипто средства кои припаѓаат на мрежата Тера , исто така, го поминаа донекаде истото патување на соочување со турбуленции во изминатите неколку дена. Ова се однесува и на LUNC кој падна за 7% за една недела, заедно со пад од 1,4% за само еден ден и моментално се тргува околу 0,00037 УСД. 

Подмладената форма на поранешната стабилна валута UST на Terra – TerraClassicUSD (USTC) – забележа пад од над 2% за 24 часа и се тргува со 0,0046%. Сепак, тој е зголемен за повеќе од 10% во последните 7 дена. 

Порастот на цената на кој LUNC беше сведок во изминатите неколку недели остана нешто побавно од токенот LUNA. Ова нашироко се гледа како напор на заедницата повторно да го открие паднатиот екосистем. Напорите вклучуваат и предлог за механизам за согорување на даноците. 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.