PayPal ги Казнува Своите Корисници Поради Дезинформации и Лажни Вести

PayPal стана топ тема на социјалните мрежи за правење промени во политиката на своите корисници. Ќе ги казни корисниците за дезинформации за ажурираната политика. Корисниците треба да платат казна од 2.500 долари (УСД) за создавање лажни вести. Но, компанијата изјави дека изјавата била објавена по грешка. Организацијата презема чекори за да ја избрише политиката од договорот на корисниците или да ја смени.

Многу критичари објавија на интернет за тоа како компанијата направи огромен негативен чекор со наметнување толку голема казна на сопствените корисници на PayPal .

Според ажурираната верзија на договорот за корисници на PayPal, се наведува дека штетата предизвикана од ширење дезинформации резултира со „ликвидирани штети за 2.500 американски долари“ што директно ќе бидат повлечени од сметките на корисниците.

Ажурираните Услови на PayPal

  • Потребно е да се одржува и деловна сметка на PayPal и сметка на PayPal Zettle.
  • Условите и одредбите за испорака на PayPal Zettle ќе важат при купувањето.
  • Исто така, ги прошири ограничените активности како „завршување, објавување, содржина или објавување на пораки или материјали што исполнуваат одредени критериуми“.

„Не смеете да ја користите услугата PayPal за активности кои вклучуваат испраќање, објавување на какви било пораки, содржина или материјали кои, по сопствена дискреција на PayPal, промовираат дезинформации“.

Тод Зивицки, позната личност од Универзитетот Џорџ Мејсон, твитна дека „ Пејпал сака да веруваме дека неговите дезинформации AUP биле само грешка“. Тој исто така изјави дека институцијата неодамна запленила голем број финансиски средства од своите корисници. Подоцна институцијата изјавила дека тоа се случило по грешка. Многу познати корисници на Твитер се прашуваа како приватен субјект може да донесе толку голема одлука да плати 2.500 долари (УСД) за ширење дезинформации за новите ажурирани политики на корисници.

На прес-конференција, портпаролот на PayPal изјави дека известувањето за AUP било испратено по грешка. Компанијата ги увери корисниците велејќи дека PayPal нема да казни ниту една сума на сметките на корисниците.

Тој дополнително додаде: „PayPal не ги казнува луѓето за дезинформации и ова никогаш не било наменето да биде вметнато во нашата политика. Нашите тимови работат на коригирање на нашите страници со политики. Жал ни е за конфузијата што ја предизвика“.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

You have not selected any currencies to display