Погледнете што Изјави Извршниот Директор на VISA за FTX Скандалот

Al Kelly: Се надевам дека катастрофата со FTX ќе ја забрза регулацијата на стабилните коини

Alfred F. Kelly Jr е главен и извршен директор на глобалната компанија за дигитални плаќања, Visa Inc. од 2016 година. Тој се надева дека колапсот на FTX ќе го зајакне надзорот на пазарот на крипто .

„Се надевам дека една добра работа што ќе произлезе од оваа катастрофа на FTX за нивните инвеститори и нивните вработени, е тоа што гледаме забрзување кон регулација и приклонување кон добра регулатива за стабилни коини. Затоа што мислам дека тоа е она што е неопходно за да се врати довербата кај луѓето. И ќе видиме со текот на времето“, рече тој за време на интервјуто.

За неговата фирма, г-дин Kelly рече дека Visa ја поставува основата за да понуди услуги кои вклучуваат дигитални средства бидејќи очекува зголемена побарувачка кај сопствениците на бизниси и потрошувачите да користат кредитни картички за да вршат крипто трансакции.

Г-дин Kelly додаде… „Ние се подготвуваме за реалноста дека крипто потенцијално има улога во плаќањата и движењето на парите. Знаете, ние не бираме победници или губитници. На крајот дозволуваме потрошувачот и искуството да одлучуваат. Но, ние создаваме вклучени и исклучени рампи за крипто играчи, ставаме Visa картички во паричници, сме во можност да го конвертираме стабилниот коин во добра валута и можеме да ја користиме нивната Visa картичка за да купуваат каде што сакаат да купуваат“.

Неодамнешни случувања во VISA

На CrossTech World 2022 на 16 ноември 2022 година, Visa објави стратешка соработка со FXC Intelligence за време на разговор помеѓу Richard Meszaros од Visa Direct, извршниот директор на CrossTech, Hugo Cuevas-Mohr и извршниот директор на FXC Intelligence, Daniel Webber.

Visa избра да ги раскине глобалните договори со FTX по неговиот ненадеен колапс. Портпаролот на Visa рече дека „Ги раскинавме нашите глобални договори со FTX и нивната програма за дебитни картички во САД е прекината од нивниот издавач“.

CoinLedger is the leading cryptocurrency tax software on the market. Simply connect your exchanges and wallets and let CoinLedger calculate your taxes in minutes. Import generated forms into your preferred tax filing software such as TurboTax or TaxAct or send it to your tax professional.

Learn more about the CoinLedger

Платежниот гигант понатаму истакна „Ситуацијата со FTX е несреќна и внимателно го следиме развојот на настаните. Во сите наши зафати – во дигитална валута и пошироко – нашиот фокус на безбедноста и довербата остануваат најважни“.

Во октомври 2022 година, Blockchain.com соработуваше со Visa за лансирање на крипто – картичка, достапна само за жителите на Соединетите држави за почеток. Тоа им овозможува на корисниците да плаќаат користејќи го своето крипто или готовинско салдо каде и да се прифаќаат дебитни картички Visa. Шефот за крипто на Visa, Cuy Sheffield, додаде дека е неопходно прифаќањето да биде и глобално.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.