Политичките Лидери на Нигерија го Прифаќаат Крипто Пазарот

Важноста на крипто пазарот постојано расте низ целиот свет

Популарните политички лидери ширум светот веруваат дека примената на дигитална валута во животот на луѓето може да им помогне да победат на претстојните идни избори и нивниот живот би можел значително да се подобри.

Неодамна, Адевол Адебајо со седиште во Нигерија, кој беше во трката за претседателските избори во земјата во 2023 година, вети дека ќе донесе работни места поврзани со дигитална валута и блокчејн на младите луѓе во нацијата. Според студијата, Нигерија е рангирана како најзаинтересирана за криптовалути во земјата од април оваа година.

Невработеноста е една од главните грижи за нигериската младина. Земјата се соочува со висок процент на невработеност, што влијае на животот на образованите луѓе во нацијата. Adebayo вети дека ќе донесе повеќе од 2.000 компании кои можат да генерираат речиси 10 до 30 милиони работни места за младите.

„Им реков: „Видете, знаете, ние ги правевме овие работи порано во многу земји, а јас бев ваш советник и ги направивме сите овие работи. „Во мојата земја, ги знам објективните услови што можеме да ги создадеме за да останете во Нигерија и заедно да отвориме работни места.

Аналитичарите на земјата веруваа дека одлуката на Adebayo дефинитивно ќе привлече повеќе гласачи на изборите во 2023 година. Бидејќи повеќето луѓе во земјата покажуваат интерес за криптовалути, па ќе биде лесно да се стекне нивната доверба.

„Откривме дека можеме да создадеме 10 до 30 милиони работни места користејќи 2.000 компании и да го донесеме производството што тие го прават во земјата.

CoinLedger is the leading cryptocurrency tax software on the market. Simply connect your exchanges and wallets and let CoinLedger calculate your taxes in minutes. Import generated forms into your preferred tax filing software such as TurboTax or TaxAct or send it to your tax professional.

Learn more about the CoinLedger

Претседателот на Ел Салвадор, Најиб Букеле, изјави дека „усвојувањето на криптовалутите , заедно со намалувањето на криминалот и сурфањето, е одговорно за брзото закрепнување на туристичката индустрија. Тој понатаму додаде дека биткоинот има способност да има корист од 70% од населението во земјата на кое им недостига пристап до банкарските капацитети во нацијата. Исто така, помага да се генерираат услуги за вработување за младите и ќе привлече инвеститори низ целата земја.

Неодамна, сопственикот на FTX потроши речиси 40 милиони долари (УСД) на среднорочните избори во САД. FTX се занимава со политика; Пред две години, на изборите во 2020 година, СБФ потроши речиси 5,2 милиони долари ((УСД) за изборните кампањи на Џо Бајден во САД.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

You have not selected any currencies to display