PolkStation – One Stop For IDO/INO/IGO & Metaverse and Multi Defi Protocols

PolkStation комбинира различни DeFi протоколи, NFT ковање и пазар со рамката Polkadot како основа. Иако раните блокчејнови служат за целта на распоредување на децентрализирани апликации, постојат ограничувања како недостаток на специјализација за време на работа и ограничена пропусност. 

Стратегијата е да испорача најсовремен проект во блокчејн просторот и на тој начин го избира Polkadot, премостувајќи повеќе специјализирани синџири во една разделена мрежа. Полкадот ги нуди најдобрите приноси на пазарот преку различни производи. Бидејќи овие децентрализирани апликации се распоредени на сопствените блокчејнови на Polkastation, тие имаат зголемена стабилност.

PolkaSwap: 

Размената на Polkastation  овозможува инстант размена на два не-мајчин токена на два различни блокчејн протоколи без никакви централизирани размени на криптовалути. Наместо тоа, операциите се децентрализирани, поттикнати од паметни договори. Замената на Polkastation, исто така, им овозможува на корисниците да додадат ликвидност на базените. Можете да ги додадете вашите POLKA токени во базените за ликвидност во замена за LP токени. Овие LP токени го претставуваат вашиот придонес за додавање ликвидност и ќе бидете соодветно наградени.

NFT простор:

Polkastation  има цел NFT екосистем кој им овозможува на корисниците да ги преклопат своите уметнички дела во NFT, да ги прикажуваат во нивните профили на создавачи и да заработат пари продавајќи ги на пазарот NFT. Некој мора да има потреба од сметка за уметник за да креира и продава NFT на пазарот на Polkastation NFT. Кога купувачот прави аукција за да ги купи вашите NFT, нарачката ќе биде наредена во книгата на нарачки и ќе се изврши. Со Polkastation, вашите NFT не треба да седат без работа во паричниците. Polkastaion им овозможува на корисниците да ги прикачат своите NFT на протоколот за уложување NFT во замена за награди за уложување. Така, можете да заработите дополнителни награди за вашите NFT додека сè уште останувате сопственик.

Земјоделство: 

Моторот Polkastation  AMM ја елиминира потребата од посредници да вршат занаети со помош на фарми. Наместо тоа, давателите на ликвидност додаваат LP токени во инвестициските базени и добиваат награда преку одгледување приноси. За да се подобри ликвидноста и да се направи средството профитабилна трговија, Polkastation ги држи средствата на инвеститорите. Периодот кога давателот на ликвидност чека цената на средството да се зголеми е производство на принос.

IDO Staking Pools: 

Базенот на IDO на Polkastation е  најлесниот начин да заработите повеќе POLKAS токени. Два различни базени ви дозволуваат да уделите POLKAS и да заработите POLKAS за возврат. Првиот базен POLKAS-POLKAS има период на заклучување од 30 дена и нуди APR од 30%, додека вториот базен има праг за заклучување од 60 дена и 50% APR.

Стартувачка станица:

Polkastation  нуди два различни механизми за прибирање финансиски средства, INO и IDO. Првичните понуди на NFT им помагаат на проектите со иновативни идеи да допрат до поширока и ажурирана веб3 заедница. Тоа им помага на проектите да соберат средства со беспрекорен пристап до инстант ликвидност пред да бидат функционални на пазарот. Проектите може да се извршуваат IDO на Polkastation по процесот на распоред на проверка. Тие можат да ги понудат своите проектни токени за фиксна цена, а Polkastation им овозможува на корисниците да ги заклучат своите средства во замена за токените. Потоа, Polkastation ги дистрибуира токените до инвеститорите со помош на паметни договори за време на настанот за генерирање токени (TGE).

Агрегатор на Придонес:

Со стотици фарми со приноси на пазарот дневно, е досадно да се следат оние со најдобри перформанси. Ако е така, можеме да следиме неколку; тие не се достапни од една точка. За да го реши овој проблем, Polkstation разви Агрегатор на принос за да собере повеќе фарми со најдобри перформанси на едно место. Polkastation лови за оптимизација на приносот и ги обезбедува фармите на пазарот за да им помогне на членовите на заедницата да го максимизираат приносот.

Договор за токени : 0x81402bdf885a930ccf2175b66fbd435486b33f69
Blockchain : BSC синџир
Вкупно снабдување : 50 милиони
Максимална набавка : 50 милиони
Надомест за купување/продажба : Нема такси за купување и продавање

Тимот на PolkaStation е потврден со KYC од CyberScope & SmarContract Audit од 

Coinsult, Solidproof, Cyberscope.

Заклучување на ликвидност : 5 години во платформата Pinksale

Заклучување на тимски токени : 2 години во платформата Pinksale

Приватната распродажба на PolkaStation ќе започне на 24-ти септември и ќе биде домаќин на нашата приватна продажба LaunchStation.

Структура на бонус: Кој ќе учествува во приватна продажба ќе има корист до 20% од цената на јавната продажба (Розова продажба) и 32% на огласот за размена на палачинки Цена на токен POLKAS.

Приватна продажба: 50% отклучување на TGE преостанатите 50% ќе се отклучат на 7 ноември, 16 UTC

Hard Cap: 100 BNB

Soft Cap: 50 BNB

Линк за PrivateSale: https://www.polkastation.finance/sale/privatesale

PolkaStation ќе биде домаќин на јавна продажба на 1 октомври ST   на популарната лансирна подлога Pinksale. Тргувањето ќе стане живо по завршувањето на јавната продажба.

Хардкеп: 1000 BNB 

Мека капа: 510 BNB

Доделување на токени: Нема распоред за доделување токени за претпродажба 

Структура на бонус: Кој ќе учествува во јавна продажба на платформата Pink Sale ќе има корист до 15% на огласот за размена на палачинки Цена на POLKAS Token.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.