После Најлошата Седмица на Bitcoin во Последните Пет Месеци, Еве Што Велат Крипто Аналитичарите

Најнов увид на аналитичарите на пазарот на дигитални средства

Bitcoin ( BTC ) падна за 22% во седумдневниот период до неделата, а аналитичарите се обидуваат да ги проценат шансите за пазарите на дигитални средства, како и можните последици од политиката во услови на annus horribilis за Blockchain индустријата, свежо повредена од FTX скандалот .

Како што започнува новата недела, пазарот сè уште го бара дното од пазарниот индекс на CoinDesk (CMI) кој е намален за 0,8% во последните 24 часа.

Еве примерок од анализите:

  • Sean Farrell, шеф на стратегијата за дигитални средства, FundStrat: „Во изминатите шест месеци, бевме сведоци на разоткривање на мрежа која беше симбол и пример за успех, и на крај го заплетка крипто просторот. Започна со LUNA/UST, навидум решен во 3AC одмотување, само да се открие дека SBF сега се чини дека исто така е несолвентна… Сметаме дека е соодветно да се чекаат пониски ниски падови бидејќи има добра причина да се мисли дека ќе има други жртви, што може да доведе до принудна продажба или, на во најмала рака, маркетинг ризик со многу лош наслов“.
  • Joe DiPasquale, извршен директор на BitBull Capital:„Последниве неколку дена просторот се потресе од падот на империјата на SBF, и очекувано, и покрај тоа што традиционалните пазари покажуваат одредена сила, BTC и некој крипто валути добија удар поради лошото расположение. Штетата на другите компании, фондови, размена сè уште е непозната и може да дојде до израз во следните недели. Сегашната ситуација е задоволително решена и се чини дека сентиментот почнува да се движи кон релативна нормалност. Источно, во последните неколку дена е забележан значителен пад на резервите на размена за BTC, а воедно и стабилни, што укажува на недостаток на доверба и распространетост на страв на пазарот. Ќе ги следиме знаците на враќање на довербата кај корисниците како позитивен индикатор“.
  • David Duong, шеф на институционално истражување, Coinbase: „Релативната стабилност на пазарот на крипто во последните месеци беше прекината… Видовме поширока пазарна нестабилност и покрај некои позитивни макро случувања за ризичните средства како целина… Сè уште се појавува кај двете страни со договори, кој можеби позајмиле или комуницирале или со FTX или со Alameda и кои се тие точни обврски… BTC не само што можеше да ги повтори ниските падови во 2022 година, туку и да го допре нивото од 13.000 долари… Мислиме дека има поддршка од 13,5 илјади долари.
  • Билтен Arcane Research: „ Оваа ситуација е хаос… Една од најголемите крипто компании во индустријата си играше со парите на клиентите. Срам за индустријата, но исто така не потсетува на нерегулиран див запад, кој ќе еволуира во текот на следните недели“.
  • Билтен на Galaxy Digital: „Веројатно е дека штедачите на FTX кои сè уште имаат заробени средства на берзата ќе се сметаат за не обезбедени доверители и ќе се соочат со долг правен процес. Додека неколку фирми проактивно и јавно понудија одредена транспарентност за изложеноста на FTX, севкупната изложеност на индустријата во моментов останува непознато… Огромна сума пари е во прашање (можеби изгубена), но влијанието на колапсот на FTX е дополнително зголемено со широките маркетинг напори на берзата и важноста на Sam Bankman-Fried… Големината за неговото застапување и екстремноста на неговиот колапс не може да се потцени и ќе има долготрајни бранови ефекти во Вашингтон за крипто политиката“.
CoinLedger is the leading cryptocurrency tax software on the market. Simply connect your exchanges and wallets and let CoinLedger calculate your taxes in minutes. Import generated forms into your preferred tax filing software such as TurboTax or TaxAct or send it to your tax professional.

Learn more about the CoinLedger
  • Неделен преглед на GSR за крипто: „Тажно е што 2022 година во крипто не беше поврзана со потенцијалот, туку со потпора, алчност, измама и недостаток на транспарентност – токму оние работи за кои вклучените луѓе го обвинија TradFi и ветија дека ќе ги променат“.
  • Писмо за Blockchain на Pantera Capital: „Со краток рок, ќе има болка за оние кои ги загубија средствата што се чуваат на берзата на FTX. Пошироко, очекуваме понатамошна нестабилност на цените низ крипто екосистемот бидејќи стравот од оваа зараза ги поттикнува сопствениците на средства да ги приспособат своите портфолија. поврзани со FTX (Solana и проекти изградени на него, Aptos, итн.) најверојатно ќе бидат најтешко погодени… Епизодата, исто така, веројатно ќе биде неколку чекори наназад за усвојувањето, бидејќи некои корисници на мало кои изгубиле средства избираат да го напуштат просторот, и другите кои можеби се приклучиле порано се исплашени да останат на берзата. Очекуваме институциите кои претходно беа претпазливи за берзата да го продлабочат својот скептицизам“.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.