Профитабилноста на Копањето Dogecoin е Повисока од Bitcoin

Профитабилноста на копање на Dogecoin е всушност повисока од онаа на биткоинот, според податоците од веб-страницата за калкулатори за копање CoinWarz

Со оглед на тоа што пазарот забележа пад во текот на изминатата година, индустријата за копање крипто валути доби удар кога станува збор за нејзината профитабилност. Ова го докажуваат повеќе копачи кои банкротираа, додека други продолжуваат да се борат да ги задржат светлата вклучени. Со толку ниски цени, изгледа дека е попрофитабилно да се ископува мем-монетата отколку OG биткоинот.

Профитабилноста на Dogecoin е 480% повисока од Bitcoin

Табелата за профитабилност на копање од CoinWarz покажува дека иако профитабилноста на копање остана главно рамна за биткоин во последните 14 дена, Dogecoin бележи пораст. Ова е исто така и покрај тоа што копачите на Dogecoin бележат повисоки стапки на електрична енергија во споредба со биткоинот.

Табелата подолу покажува дека онаму каде што копачите на DOGE, наводно, плаќаат 8,22 долари за електрична енергија, рударите на БТК плаќаат 7,22 долари за електрична енергија. Сепак, профитните маржи беа огромни и за двата дигитални средства. Тешкотијата за копање за двете средства во текот на двонеделниот период беше многу различна, при што DOGE забележа поголемо зголемување на тежината.

Чудно, Dogecoin не е монета со највисоки профитни маржи за копачите. Наместо тоа, тој наслов му припаѓа на Verge кој ги наградува рударите со XVG токени за нивните придонеси. Ова го става DOGE на втората позиција со мрежен хашрејт од 529,90 TH/s. 

Биткоинот се појави на петтото место на листата со Peercoin (PCC) на третото место на листата, а Bitcoin Cash (BCH) го зазема четвртото место. Но, биткоинот сè уште ја одржува својата позиција како мрежа со највисок хашрејт од 274,73 EH/s, што е намалување за 13,5% од неговиот историски висок хашрејт од 317,6 EH/s забележан на 7 јануари.

BTC, DOGE профитабилност на инвеститорите

Кога станува збор за профитабилноста на инвеститорите, биткоинот исто така доаѓа зад dogecoin. Податоците од IntoTheBlock покажуваат дека вкупно 57% од сите инвеститори на DOGE гледаат профит . Во меѓувреме, 53% од сите сопственици на BTC моментално се во профит . Алтернативно, има 37% од BTC инвеститорите во загуба во споредба со 35% од DOGE.

И покрај разликата во нивната профитабилност, и двете дигитални средства продолжуваат да уживаат поддршка од учесниците на крипто-пазарот. Во последниот ден, и догекоинот и биткоинот се во зелено од нагорниот митинг што го затвори викендот.

Биткоинот моментално порасна за 1,54% во последните 24 часа и е во тренд над 17.200 долари во моментот на пишување, додека dogecoin забележа добивка од 4,2% во истиот временски период што го турна на удобна позиција над нивото на цената од 0,74 долари. 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.