Shiba Inu: Дали Shibarium Започнува на Денот на Вљубените?

Не само Армијата SHIB, туку сега, целата заедница на крипто валути исто така со нетрпение го очекува ова лансирање

Воведувањето на надградбата Layer-2 постојано се одложува во текот на минатата година. Сепак, мрежата неодамна откри дека бета верзијата на Shibarium „ќе биде лансирана“. Ова би можело да биде порано од очекуваното бидејќи главниот развивач на Shiba Inu ја смени својата биографија на Twitter со криптична порака.

Шитоши Кусама , главниот развивач на екосистемот Шиба Ину, остана прилично ниски во текот на последните неколку месеци. Сепак, претходно денес, Кусама ја смени биографијата на Твитер, создавајќи прилично бум меѓу заедницата. Неговата биографија гласи ,

„Негување на борот на животот. Брзо научи да свири на флејта пред да го ставиш Shibarium во кутија во облик на срце со лак“.

Кусама во неколку наврати ја покажа својата наклонетост кон јапонската уметност. Како резултат на тоа, имајќи предвид дека тој ја споменува флејтата, која се користи во источниот церемонијал на подарување, оваа порака може да биде силно поврзана или со Кина или со Јапонија .

Сепак, инвеститорот спомена и како има намера да го стави „ Shibarium во кутија во облик на срце со лак “. Ова може да значи дека ажурирањето на Layer-2 може да биде лансирано на 14 февруари, што е Денот на вљубените.

Дали Шиба Ину ќе може да го одржи своето тековно рели до Денот на вљубените?

Shiba Inu беше еден од средствата со најдобри перформанси во текот на целата недела. Со неделен пораст од 18,16%, заедницата се надева дека ќе ја види истрајноста на овој тренд. Сепак, овој митинг вчера беше прекинат по пад од 11%. И покрај ова, мем-монетата се врати во акција со дневен пораст од 2,47%. На прес-време, SHIB се тргуваше за $0,0000114.

Во меѓувреме, нови сопственици влегуваа во екосистемот Shiba Inu пред Shibarium. Се очекува Shibaraium да донесе значителни промени во мрежата. Објаснувајќи го истото, мрежата претходно соопшти,

„Овој слој има за цел, како протокол, да работи на врвот на постоечките блокчејн мрежи, овозможувајќи побрзи, поевтини и повеќе приватни трансакции да се обработуваат надвор од синџирот, додека сè уште се потпира на безбедноста на основниот блокчејн“.

Вкупните адреси во мрежата беа на работ да го достигнат највисокото ниво на сите времиња. Сегашниот број на иматели на SHIB е 1.284.449.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.