Со Зголемувањето на Моментумот, Bitcoin & Ethereum со Големи Амбиции за Растење

Инвеститорите сè уште треба да внимаваат на движењето на Bitcoin & Ethereum и нивните размени

Цената на биткоинот се зголеми за околу 0,3% во текот на изминатите 24 часа, што е последниот пораст во оптимистичката недела во која најголемата криптовалута по пазарна капитализација се искачи за околу 8% во вредност.

Покачувањето се случи во услови на нови надежи дека Федералните резерви на САД ќе можат да ја намалат својата монетарна хаотична ситуација некаде на почетокот на следната година.

Цената на Ether неодамна се зголеми за 0,6% од четвртокот, во исто време, и беше зголемена за приближно 19% во текот на изминатата недела.

Како што завршува октомври, инвеститорите можеби ќе сакаат да погледнат наназад пред да направат сметка за сегашната и веројатната идна крипто клима.

На 13 јуни, БТК падна за 15%. Стравот за инфлација беше зголемен и Федералните резерви на САД беа неколку дена оддалечени од зголемување на каматните стапки за 75 базични поени за прв пат од 1994 година.

Lender Celsius Network штотуку објави пауза во повлекувањата на корисниците, а хеџ фондот Three Arrows Capital беше еден ден надвор од објавувањето на проблеми што на крајот доведоа до негова ликвидација.

Просечна цена на зацврстен волумен (AVWAP), техничка алатка развиена од Брајан Шенон, CMT, им овозможува на корисниците да ја следат просечната цена (VWAP) на средството од моментот на нивниот избор, вклучувајќи датуми и конкретни настани.

Од 13 јуни, цената на БТК почна да се приближува до нивото на AVWAP. Вистината е дека низ сите турбуленции и проблеми со обемот на средства, инвеститорите кои долго време го поминаа падот на БТК од 13 јуни па се до сега, во просек се приближуваат до статусот на рентабилност.

Нивоата на AVWAP често може да послужат како нивоа на поддршка или отпор, така што цените што ја надминуваат оваа ознака може да бидат значајни.

Користењето на AVWAP за ЕТХ и прицврстувањето од 13 јуни, покажува дека цената ги надминаа нивоата на AVWAP на 25 октомври.

Зголемувањето на цените на крипто на крајот на оваа недела, исто така, се карактеризира со зголемен моментум.

Моментумот, кој во овој случај се карактеризира со 14-дневен RSI, се забрзува со малку побрзо темпо од цените на цените на BTC и ETH, што е најмалку посакуван сигнал.

Инвеститорите, исто така, треба да ја мерат аналитиката на синџирот за да се осигураат дека прифаќаат измерен пристап. Во текот на изминатата недела, големите сопственици на БТК преместуваа монети на берзите.

Сепак, овој тренд може да биде само превентивна мерка пред податоците за индексот на потрошувачки цени до 10 ноември. Сепак, потегот кон размена се чини дека се стабилизираше од 25 октомври.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.