Биткоин Наспроти Блокчејн (Дел 7)

Блокчејн-технологијата првпат беше наведена во 1991 година од Стјуарт Хабер и В. Скот Сторнета, двајца истражувачи…

Блокчејн – Како Функционира и Како Може да се Користи ( Дел 5)

Транспарентност Поради децентрализираната природа на блокчејнот на Биткоин, сите трансакции можат транспарентно да се гледаат или…

Што е Блокчејн, Како Функционира и Како Може да се Користи (Дел 2)

Како функционира блокчејн? Целта на блокчејн е да дозволи дигиталните информации да се снимаат и дистрибуираат,…

Блокчејн – Што е Блокчејн, Како Функционира и Како Може да се Користи (Дел 1)

Што е Блокчејн? Блокчејн е дистрибуирана база на податоци или книга што се споделува меѓу јазлите…

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.