Блокчејн Технологијата е Предмет на Симпозиум за Преглед на Закони

И понатаму Блокчејн Правниот факултет Фаулер на Универзитетот Чепмен го одржува својот годишен симпозиум за преглед на правото на 27…

Биткоин Наспроти Блокчејн (Дел 7)

Блокчејн-технологијата првпат беше наведена во 1991 година од Стјуарт Хабер и В. Скот Сторнета, двајца истражувачи…

Блокчејн – Како Функционира и Како Може да се Користи ( Дел 5)

Транспарентност Поради децентрализираната природа на блокчејнот на Биткоин, сите трансакции можат транспарентно да се гледаат или…

Што е Блокчејн, Како Функционира и Како Може да се Користи (Дел 3)

Децентрализација на блокчејн Замислете дека една компанија поседува фарма за сервери со 10.000 компјутери кои се…

Што е Блокчејн, Како Функционира и Како Може да се Користи (Дел 2)

Како функционира блокчејн? Целта на блокчејн е да дозволи дигиталните информации да се снимаат и дистрибуираат,…

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.