Поглавје 1 – Што е Криптовалута

Криптовалута и нејзиното значење Криптовалута (или крипто) е форма на дигитална готовина која им овозможува на…

Блокчејн – Што е Блокчејн, Како Функционира и Како Може да се Користи (Дел 1)

Што е Блокчејн? Блокчејн е дистрибуирана база на податоци или книга што се споделува меѓу јазлите…

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.