Најчести Поставувани Прашања за Blockchain (Дел 10)

Blockchain Прашања и Одговори 1. Што е Blockchain во едноставни термини? Едноставно кажано, Blockchain е заедничка…

Блокчејн – Како Функционира и Како Може да се Користи ( Дел 5)

Транспарентност Поради децентрализираната природа на блокчејнот на Биткоин, сите трансакции можат транспарентно да се гледаат или…

Што е Блокчејн, Како Функционира и Како Може да се Користи (Дел 2)

Како функционира блокчејн? Целта на блокчејн е да дозволи дигиталните информации да се снимаат и дистрибуираат,…

Блокчејн – Што е Блокчејн, Како Функционира и Како Може да се Користи (Дел 1)

Што е Блокчејн? Блокчејн е дистрибуирана база на податоци или книга што се споделува меѓу јазлите…

You have not selected any currencies to display