Три Профитабилни Криптовалути што Треба да ги Поседувате: Big Eyes Coin, Dogecoin, и Chainlink

Пазарот на криптовалути има широк спектар на проекти кои го збогатуваат светот со иновации и вредност. Една таква група се меме токените, брзорастечки концепт на криптовалути. Од DogeCoin (DOGE) до новата криптовалута, Big Eyes Coin (BIG) , оваа категорија растеше во популарност со текот на времето.

Сепак, за да изградите силно крипто портфолио, мора да поседувате криптовалути со потенцијал да донесете висок профит. Во оваа статија, разговараме за Биг Aјс Коин (ГОЛЕМ), Доџекоин (ДОГЕ) и Чејнлинк (ЛИНК), три потенцијално профитабилни криптовалути што треба да ги поседува секој трговец со крипто.

Dogecoin: Meme Coin со огромно следење на интернет

Меме-криптовалутата треба да генерира значителен раст и возбуда за да биде профитабилна за сопствениците. Во светлината на ова, Dogecoin (DOGE) е криптовалута на која треба да се внимава, со оглед на нејзиното огромно следење на интернет.

Dogecoin беше лансиран во 2013 година како меме за подемот на Bitcoin (BTC), што го прави еден од најпознатите токени на пазарот на криптовалути. Сепак, проектот стана познат на почетокот на 2021 година, кога милијардерот, претприемачот и извршен директор на Tesla, Елон Маск, ја објави својата поддршка за Dogecoin на Твитер. Како резултат на тоа, Dogecoin доживеа исклучителен тек, достигнувајќи го највисокото ниво на сите времиња од 0,74 долари подоцна истата година. Ова покажа дека Dogecoin поскапе за над 370.000% од неговата цена во 2013 година.

Како криптовалута управувана од заедницата, Dogecoin се користеше за наградување на корисниците на социјалните медиуми за создавање и споделување добра содржина. Понатаму, многу продавници за е-трговија го одобрија како прифатлив медиум за плаќање. Во овој момент, Dogecoin тргува над 65% под највисокото ниво на сите времиња. Ова го прави исклучително примамлива влезна точка за поединци кои сакаат да се приклучат на бендот Dogecoin.

Врска на синџири: Највисоко ниво на Oracle мрежа

Chainlink (LINK) е blockchain Oracle мрежа која поврзува податоци и услуги од реалниот свет со блокчејн мрежи користејќи паметни договори. Покрај тоа, има одржливо крипто средство, LINK, кое обезбедува управување и користење во мрежата.

Блокчејн технологијата е широко поле со многу предности, вклучувајќи децентрализација, врвна безбедност и подобрени финансиски услуги. Сепак, има и многу недостатоци. Меѓу нив е и интер-операбилноста со апликации, услуги и податоци од реалниот свет. Сепак, Chainlink (LINK) има за цел да го реши овој недостаток.

Во февруари 2022 година, тимот за развој на Chainlink (LINK) го објави тековниот развој на неговата проверлива случајна функција (VRF) 2.0. VRF на Chainlink е праведен и проверлив генератор на случаен број (RNG) кој им овозможува на паметните договори да пристапат до случајни вредности без да се жртвува безбедноста или употребливоста.

Откако ажурирањето на VRF 2.0 ќе започне да се применува, корисниците можат да извршуваат трансакции со минимални надоместоци за гас користејќи хибридни паметни договори. Според извршниот директор на Chainlink, Сергеј Назаров, новото ажурирање ќе го поддржува блокчејнот Ethereum и другите блокчејн.

Новото ажурирање ќе поддржува и случаи на употреба што ќе ги овластат креаторите. На пример, функцијата Fair NFT Minting ќе му понуди на секој корисник можност да создаде уникатен NFT со експоненцијален потенцијал за раст. Понатаму, новата верзија ќе им овозможи на корисниците да играат непристрасни и без манипулации игри.

Со оглед на воспоставените случаи на употреба на Chainlink (LINK) и неизбежното пристигнување на неговиот VRF 2.0, проектот и неговиот мајчин знак, LINK, имаат огромен потенцијал за профит за имателите на LINK. Во моментот на пишување, има пазарна вредност од над 3,7 милијарди долари и се рангира веднаш надвор од првите 20 криптоа на пазарот на криптовалути.

Монета – Големи Очи ( Big Eyes) : Новото злато на индустријата на меме валути

Монетата Big Eyes (BIG) е нов крипто проект. Проектот доаѓа како мем-токен управуван од заедницата кој ја користи својата симпатична тема за мачки за да го привлече вниманието на корисниците. Новата криптовалута ќе користи напредни функции, вклучително и DeFi и NFT, за да ја зголеми својата пазарна вредност и екосистем.

Монетата Big Eyes се стреми да го добие усвојувањето што го добија познатите меми крипто проекти DogeCoin (DOGE) и Shiba Inu (SHIB). Овие дигитални средства доминираа во индустријата за мем-токени и пазарот на криптовалути, додека значително придонесуваат за заедницата на криптовалути.

Сепак, како и целиот пазар на монети, вредностите на проектите се намалија поради неодамнешниот колапс на крипто и во моментов се тргуваат со загуба. Оваа нестабилност предизвикува крипто трговците да преминат кон други интригантни токени , како што е монетата Big Eyes. Во моментов, во третата фаза пред продажбата, монетата Big Eyes собра над 4 милиони долари и брзо се движи кон границата од 4,5 милиони долари. Како резултат на тоа, BIG може да биде достоен улов ако сакате да инвестирате во профитабилен мем-токен.

Завршни мисли

Додека воспоставениот алткоин, Chainlink (LINK), генерира интензивна бучава поради случаите на употреба и претстојната надградба, мем-токените се сè поинтересен концепт. Новата криптовалута, Big Eyes (BIG), ги возбудува крипто ентузијастите поради DeFi и NFT способностите на нејзиниот основен проект.

Најдобрата вест е дека членовите на заедницата ќе тргуваат со BIG на мрежата без данок по неговото лансирање. Сепак, програмерите развиваат и динамичен и робустен систем за да се обезбеди одржливост на проектот.

Одрекување : Секоја информација напишана во ова соопштение за печатот или спонзорирана објава не претставува инвестициски совет. Crypto.Mk не поддржува и нема да одобри никакви информации за која било компанија или поединец на оваа страница. Читателите се охрабруваат да направат сопствено истражување и да направат какви било активности врз основа на нивните сопствени наоди, а не од содржината напишана во ова соопштение за печатот или спонзорирана објава. Crypto.Mk нема да биде одговорен за каква било штета или загуба предизвикана директно или индиректно од употребата на која било содржина, производ или услуга спомената во ова соопштение.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.