Владата на Израел и Берзата во Тел Авив Подготвени за Нови Крипто Авантури

Израелската влада и TASE соработуваат со Fireblocks и VMWare – Тестирање во живо на нова платформа базирана на Blockchain

Израелското Министерство за финансии и Берзата во Тел Авив (TASE) се подготвуваат да издаваат дигитална државна обврзница базирана на Blockchain.

Израелската влада и TASE соработуваат со фирмите за инфраструктура за дигитални средства Fireblocks и VMWare за да извршат тестирање во живо на нова платформа користејќи паметни договори и токенизација за тргување и расчистување на дигитални обврзници.

Тестот во живо ќе ги види единиците на дигиталниот обврзник издадени на е-паричници на учесниците кои купуваат, платени во дигитална валута која ќе биде префрлена во е-паричникот на израелската влада.

Целта на Владата и TASE е да ги насочат процесите, да ги намалат трошоците и да го скратат времетраењето на издавањето и расчистувањето на државните обврзници.

„Тековниот проект го започнува патувањето во овој нов свет, овозможувајќи прва и важна основа што ќе послужи како основа за надградба на другите традиционални механизми по патот“, рекоа тие во средата.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

You have not selected any currencies to display