Врвен Блокчејн Универзитет: Национален Универзитет во Сингапур

Најдоброто училиште за блокчејн во светот – NUS

NUS има три истражувачки лаборатории поврзани со блокчејн, повеќе крипто клубови предводени од студенти и им нуди на учениците можност да работат со своите многубројни партнери во блокчејн просторот.

Националниот универзитет во Сингапур (NUS) обезбедува разновидни курсеви поврзани со блокчејн и крипто и на додипломски и постдипломски нивоа, како и програми за континуирано образование. Насловите на курсевите вклучуваат „Блокчејн инженерство“ и „ВИ, блокчејн и квантно пресметување“.

Студентите на NUS можат да почнат да го користат своето образование веднаш со давање написи за блокчејн и крипто на универзитетскиот блог BizTech. Студентите доставија написи кои се движат од „Топ 10 најдобри совети за инвестирање во криптовалути во Сингапур“ до „Како блокчејн може да ги подобри концептите за следење на автомобилската индустрија“.

NUS Fintech Society може да се пофали со преку 80 членови и работи под капата на Факултетот за компјутери, со посебен фокус на технологијата на блокчејн, како и на машинското учење. NUS вели дека има за цел да го премости јазот помеѓу студентите и надворешните истражувачки партнери, делумно за да ги подобри кариерните изгледи на своите членови.

Ментор на друштвото е професорот Keith Carter, автор на 100-те најпродавани книги на Амазон за големи податоци.

Професорот Carter е исто така ко-директор на универзитетскиот Кристален центар, кој има за цел да биде „водечка тинк-тенк во светот за истражување и технологија за блокчејн“. Таа сака да ги заснова дебатите во крипто заедницата посигурно во науката и да ја насочи комуникацијата помеѓу научно образованите и лаиците. Пред пандемијата на коронавирус да ја погоди Југоисточна Азија, Центарот одржуваше редовни работилници и разговори за соработка за најновите достигнувања во блокчејн технологијата.

Cloud Mining Service – Bytebus ви нуди нај профитабилен и стабилен Cloud Mining со секојдневна и редовна исплата.
Започнете денеска и бидете исплатени утре!!!

Bytebus

Надвор од универзитетот, градот-држава Сингапур се повеќе се отвора кон блокчејн иновации. Извештајот за блокчејн екосистемот на Сингапур – финансиран од глобалните консултантски компании, вклучително PwC и технолошките гиганти како IBM и објавен минатата година – покажа дека многу деловни лидери во градот го сметаат за глобален лидер во усвојувањето блокчејн пред Хонг Конг или Јапонија.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.