Започна Конгресот на САД – Судбината на Крипто Виси на Конец

118-тиот американски Конгрес започна на 3 јануари 2023 година

Почетните месеци треба да бидат фокусирани на FTX и регулативите за стабилните валути.  Даноци за крипто, јурисдикции на агенции итн., кои треба да се следат. 

Постојат две различни гледишта во врска со криптовалутата, и тоа е или добро или лошо. Како што продолжува Конгресот на Соединетите Американски Држави, актуелната најжешка тема ќе биде за пратениците за и против крипто индустријата. 

Повеќе од 100 застапници на крипто индустријата се борат да ја задржат вистинската рамнотежа помеѓу заштитата и иновациите, според извештаите на Здружението Блокчејн. 

На 3 јануари 2023 година, 118-тиот американски Конгрес започна во Вашингтон и ќе продолжи до 3 јануари 2025 година, за време на последните две години од првиот мандат на претседателот Џо Бајден. 

Сагата FTX, поврзана со лобисти и некои законодавци, и нејзиниот огромен обем ја стави крипто индустријата во вкрстени влакна. И овој Конгрес би бил многу важен за индустријата бидејќи се очекува да се дискутираат многу прописи и закони. 

Предизвици кои претстојат

Директорот за односи со владата во Здружението Блокчејн, Рон Хамонд, ги истакна можностите и предизвиците за Конгресот на денот кога тој продолжи со нишка на Твитер на 3 јануари 2023 година. 

Помалите сметки, како што се пазарот на самото место и стабилната регулација на монети, ќе се движат побавно, барем додека рамката не биде појасна на FTX од конгресните сослушувања и судот. 

Внатрешна Битка

Борбената линија е повлечена помеѓу Патрик МекХенри, про-крипто претседател на Домот за финансиски услуги и Шерод Браун, антикрипто претседател на Сенатското банкарство. Браун презеде екстремни мерки минатиот месец, сугерирајќи забрана за крипто. 

Земјоделските комитети, исто така, предложија регулативи во крипто, бидејќи тие се залагаат Комисијата за тргување на дигитални стоки (CFTC) да ги надгледува прописите. 

Конгресот , исто така, може да допре до некои нови теми, како што се Незаменливи токени (NFTs), Децентрализирани автономни организации (DAO) и Децентрализирани финансии (DeFi), бидејќи тие се како топла колачи или да оди на опции поради извршните дејствија минатата година. навести Хамонд. 

Cloud Mining Service – Bytebus ви нуди нај профитабилен и стабилен Cloud Mining со секојдневна и редовна исплата.
Започнете денеска и бидете исплатени утре!!!

Bytebus

Позитиви за индустријата

Позитивна страна е тоа што, според Хамонд, силен тим во Вашингтон продолжува да собира таленти од други индустрии за застапување. 

Порано оваа група сочинуваше помалку од десетина луѓе од Блокчејн асоцијацијата, а неколку други групи сега се над 100 силни експерти за политика. И ова е разумно позитивен резултат што може да се очекува. 

Извршниот директор на Ripple, Бред Гарлингхаус, се чувствува оптимист за новиот Конгрес и неговите наводни исходи. 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.