Зошто Цената на Биткоинот Може да Достигне 10.000 Долари?

Моменталната цена на БТК – 19.972,90 долари, зголемување за 1,27% во последните 24 часа. Ова се првите знаци за долго очекуваното и најавувано опаѓање на цената…

Септември генерално беше негативен месец за Биткоин, а исто така и за остатокот од крипто-пазарот. Во средината на 2021 година, различноста на Биткоин од нормалниот пазарен модел се зголеми на доверба дека ќе го скрши септемвриското навредување, но, за жал, тоа следеше совршено. 

За таа цел, новиот месец започна неодамна, со претпоставка дека цената на БТК ќе продолжи да скокне и ќе дојде до пониска линија на трендови, бидејќи ќе влезе на најстрашниот мечкин пазар на сите времиња.

Истражителот вели дека се подготвуваат за удар

Скот Редлер, шеф-специјалист во Т3 Трејдинг Груп, е еден од луѓето кои се осврнаа на навредата од септември во неговото испитување на цената на биткоинот. Организацијата на Радлер на Биткоин графикон кој го врамува развојот на компјутеризираниот ресурс во текот на минатата година укажува на клучните специјализирани фокуси кои го поттикнаа неговиот пад на трошоците.

Значително ниво врамено доцна од БТК е 17.600 долари. Ова се однесува на уште едно блиско ниско ниво откако дигиталните пари поставија друг стандард и паднаа под врвот од претходниот циклус. Во моментов, 17.600 долари се претворија во ниво на задржување за биковите да се држат подалеку од дополнителните недостатоци.

Тоа е она што го покажува графикот на Радлер, претпоставувајќи дека напредниот ресурс занемарува да остане над ова ниво, следнава помош е близу до 13.500 долари.

Специјалистите велат дека овој месец ќе дознаат каде ќе заврши цената на БТК после ова. Во секој случај, доколку биковите можат да останат над ова ниво, што на крајот ќе биде точка, следното значајно ниво за БТК е едноставно над 25.000 долари.

Дали биткоинот ќе доживее негативен удар овој месец?

Биткоинот е ресурс кој во секој случај цврсто ги следи автентичните насоки. Во секој случај, кога се скрши со шаблоните поставени во 2021 година, остана во близина на другите. Еден од нив беше скандалозното „Септемвриско проклетство“. 

За секој кој нема најмагла идеја за тоа што е тоа, терминот е воведен во светлина на фактот дека цената на биткоинот засекогаш била во опаѓање во текот на месецот.

Минатата година беше исто на начин, без оглед на начинот на кој крипто-пазарот е во маките на пазарот на купувачи. Биткоинот го започна долгиот дел од септември 2021 година со околу 53.000 долари, пред да се намали неговата вредност на повеќе од 10.000 долари. 

Ова беше и покрај извонредниот прием, бидејќи Ел Салвадор формално ги призна криптографските пари како компјутеризиран ресурс и Кардано на крајот презентираше итро спогодбен капацитет.

Со оглед на ова, може да се замисли дека Биткоин ќе продолжи со шемата. Компјутеризираниот ресурс од сега дава индикации за опаѓање, откако го започна месецот над 20.000 долари и од сега паѓа под ова значајно специјализирано ниво. 

Претпоставувајќи дека БТК отиде на истиот начин во 2021 година, цената може да падне на околу 16.000 долари, што би било околу 20% во согласност со минатиот тренд на намалување.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *